Godt musikktilbud til dem som feirer hjemmepåske Tromsø!


I løpet av påskeuken skal Tromsø domkirke ha gratis konserter og festgudstjenester. Kirkene i vårt distrikt har også et omfattende program for påsken, men er du i byen kan du virkelig få med deg noen unike opplevelser.

Bildet viser Jesus på korset

Tromsø domkirke startet allerede påskearrangement, Veien mot påske i forrige helg, på Maria budskapsdag. Da hadde domkantor Hijoo Moon fremført Telemanns vakre Magnificat sammen med Tromsø domkor, solister og Arctic musicians på musikkgudstjenesten.

Meditasjonskonserter:

På hverdagene i den stille uke vil prof. Lars Asbjørnsen (fløyte), Sondre A. Kleven (saksofon) og Hijoo Moon spille på meditasjonskonserter i Domkirken. Midt på dagen får man mulighet for å stikke av fra Storgatas mas til en halv times fordypelse i musikk til fred og ettertanke.

Musikk til Skjærtorsdag- Salve Regina:

I år har vi valgt å fremføre et av de vakreste Salve regina i f-moll for kontraalt, fioliner og basso continuo av Pergolesi skjærtorsdag ettermiddag. Det er Anne-Berit Buvik (alt), som fiolinistene Johannes Gram Liebig og Sander Tingstad fra Arktisk Filharmoni, samt domkantor Hijoo Moon på orgel. Barokktidens uttrykksfylte, Salve Regina (bønn, Mariahymnen) bærer i seg troen på at ting skal bli bedre, og assosierer over behovet for håp og lindring i vanskelig tider. Tittelen til refererer til Mariahymnen som etter har blitt nedskrevet på 1100-tallet har vært svært viktig for vår vestlige kulturhistorie.

Den lavmælte, lune atmosfæren fyller virkelig domkirken skjærtorsdag. Vi inviterer alle til nattverdgudstjeneste, med påfølgende suppemåltid. Gudstjenesten har også en visuell side: Blomster skal bæres inn i kirken, og alteret tildekkes som en forberedelse på dagen som følger, langfredag.

Under gudstjenesten vil Stefan Mense (bass), Johannes Garam Liebig og Sander Tingstad (fiolin) fremføre utdrag fra Salve regina av Vivaldi under ledelse av domkantor Hijoo Moon.

Pasjonsberetning  : Ikke minst for pasjonerte Bach-elskere!

Det er femtende gang vi arrangerer Bach-pasjon på langfredags ettermiddag i Domkirken. Leder for Tromsø domkirke menighetsråd Øystein Lund har lest pasjonsberetningen fra Johannesevangeliet siden 2010. Og domkantor Hijoo Moon spiller Bachs pasjonsmusikk, preludium og fuge i c- moll og den berømte Toccata og fuge i d-moll siden 2009. Den har vært en lang og fin tradisjon og populært i menigheten og for Bach-elskere.

På formiddagen på langfredag blir det pasjonsgudstjeneste ved sogneprest May Line Angell med flere. Menigheten vil få høre pasjonsberetningen, tekstrefleksjon ved sognepresten og utdrag stabat mater av Vivaldi som blir fremført av Stefan Mense (bass), Johannes Garam Liebig og Sander Tingstad (fiolin) og domkantor Hijoo Moon (orgel).

Høytidsgudstjeneste- And the Glory of the Lord:

Oppstandelsen feirer vi påskedag med musikk og salmesang i alle kirkene. Første påskedag blir det høytidsgudstjeneste i Domkirken. Gudstjenestene er fortsatt det selvfølgelige fundament for kirkens musikkliv. Biskop Olav Øygard, domprost Stig Rune Lægdene med flere skal deles oppgaver som liturg, medliturg og predigt, mens gruppe fra domkoret Anne-Berit Buvik (sopran), Michael Heneise (tenor), Johannes G. Leibig (fiolin), Sindre B. Larsen (trompet) og domkantor Hijoo Moon står for musikken. Menigheten vil få høre, bl. a. utdrag fra Händels messias. Til slutten av gudstjenesten har menigheten anledning til å være med på å synge «Hallelujakoret» fra mesiass av Händel.

Solstemning på andre påskedag:

En dyktig og topp fløytist, Eirik Hoel Sandvik (fløyte) spiller Solstemning av Eivind Groven, andante av Mozart og Gavotte av Bach sammen med domkantor Hijoo Moon, orgel under høymessen. Kapellan Sindre M. Hasselknippe er liturg og predikant.

Her er programmet for påskens musikk i Tromsø domkirke:

Palmesøndag 2. april Hosianna

Kl. 11 Høymesse

Sogneprest May Line Angell m. fl.

Domkantor Hijoo Moon, musikalsk ledelse og orgel

Sten-Ivar Frydenlund, trompet.

Verker av J. Langlais

 

3.-5. april kl. 12 Meditasjonskonserter

Mandag 3. 4. Musikk til fred

Prof. Lars Asbjørnsen, fløyte og Hijoo Moon, orgel

Verker av Händel, Telemann, Blavet m. m.

 

Tirsdag 4. 4. Orgelmeditasjon

Hijoo Moon, orgel

Verker av Buxtehude, Bach, Brahms m. m.

 

Onsdag 5. 4. Musikk til ettertanke

Sondre A. Kleven, saksofon og Hijoo Moon, orgel

Verker av Wallin, Binge, Tveitt m. m.

 

Alle konsertene har gratis inngang. Kollekt ved utgangen. 

 

Skjærtorsdag 6. april Salve regina

Kl. 15 Musikk til Skjærtorsdag

Anne-Berit Buvik (mezzosopran/alt), Johannes Garam Liebig og Sander Tingstad (fiolin) og Hijoo Moon, orgel

Musikk: Salve regina i f-moll av Pergolesi.

Gratis inngang. Kollekt ved utgangen

 

Kl. 18 Suppemåltid

Kl. 19 Nattverdgudstjeneste

Kapellan Sindre Hasselknippe, diakon Ellen Heidi Norbakken m. fl.

Domkantor Hijoo Moon, orgel

Stefan Mense (baryton), Johannes Garam Liebig og Sander Tingstad (fiolin)

Musikk: utdrag fra Salve regina av Vivaldi

 

Langfredag 7. april Pasjon

Kl. 11 Pasjonsgudstjeneste

Sogneprest May Line Angell m. fl.

Domkantor Hijoo Moon (orgel)

Stefan Mense (bass) og Johannes G. Liebig og Sander Tingstad (fiolin)

Utdrag fra stabat mater av Vivaldi

 

Kl. 17 Bach-pasjon

Øystein Lund leser pasjonsberetningen fra Johannes evangeliet. Domkantor Hijoo Moon spiller pasjonskoraler fra Orgelbüchelein, preludium og fuge i c-moll og toccata og fuge i d-moll av Bach

 

1. påskedag And the Glory of the Lord

Kl. 11 Høytidsgudstjeneste

Biskop Olav Øygard, domprost Stig R. Lægdene m. fl.

Domkantor Hijoo Moon, musikalsk ledelse og orgel    

Gruppe fra Tromsø domkor, Anne-Berit Buvik (mezzosopran/alt), Johannes Garam Liebig (fiolin) og Sindre B. Larsen (trompet)

Musikk: utdrag fra Händels messias

 

2. påskedag Lovsyng vår Herre

Kl. 11 Høymesse

Domprost Stig R. Lægdene m. fl.

Domkantor Hijoo Moon, orgel og Eirik Hoel Sandvik, fløyte

Verker av Bach, Mozart og Groven

 

Slik er Åpningstidene i domkirka:

Søndag 2. april  14-16

Mandag 3. april  12-14

Tirsdag  4. april  12-14

Onsdag 5. april  12-14

Torsdag 6. april  14-16

Fredag  7. april  13-15

Lørdag  8. april  12-16

Søndag 9. april  14-16

Tilbake