Tilbyr kjøp av gavebrev for å støtte innsamling til orgel


Innsamlingen til nytt orgel er i gang! Det skal være lett å gi en gave, sier kantor Erlend Karlsen.

(Prosjektgruppa består av Jan H Rosenvinge, Rolf Joar Figenschau og kantor Erlend Karlsen (bildet), samt  Gunn Pettersen og Gry Dørnberg Olsen.)


Siden motoren til orgelet i Elverhøy kirke tok kvelden under dramatiske omstendigheter tidligere i høst, har det ikke vært orgeltoner å høre i Tromsøs eldste kirkebygg. Nå er motoren reparert og orgelet i bruk igjen. - Vi håper den holder til vi får nytt orgel på plass, sier kantor Erlend Karlsen.

Kantoren er takknemlig for at det lot seg gjøre å reparere motoren, og at menigheten og de som ellers bruker kirka til både dåp, vielser og begravelser har vist tålmodighet i perioden uten orgel: - Vi har heldigvis et flott flygel, sier han. - Det er ingen fullgod erstatning, men vi har klart oss og folk har vært forståelsesfulle. 

Vil ha nytt orgel
Tromsøs eldste kirke er fra 1803 og har vært både domkirke og landskirke før den ble flyttet opp til Elverhøy. Det er ei intim, stemningsfull og populær kirke, ofte ønsket til både dåp, vielser og begravelser, samt andre arrangementer og konserter.
- Mange har et forhold til kirka her, ikke bare de som bor i soknet, sier Erlend. Nå håper han at prosjektgruppa klarer å samle inn nok penger til nytt orgel som står i stil med den kulturskatten kirka er. At prislappen er på drøye åtte millioner, skremmer dem ikke.
- Det er mye penger, også i ei tid som er tung for mange, erkjenner han. - Vi håper likevel de som bor i soknet og andre som bruker kirka vil være med å bidra. Et ekte, tilpasset orgel er som et arkitektonisk og klanglig smykke! Det fortjener denne kirka å få.

Skal være lett å gi et bidrag
Det er opprettet eget Vippsnummer og kontonummer for innsamlingen. - Vi skal også samle inn via takkoffer i gudstjenesten, gjøre det mulig å kjøpe gavebrev, gi en minnegave og kjøpe orgelpiper. I tillegg til å søke penger fra næringsliv, fond og andre støtteordninger, ramser han opp. – Samler vi inn halvparten, så tror vi kanskje kommunen vil bidra med resten. Vi har hårete mål, men tror vi kan klare det, smiler han og lover at de som gir en større gave, vil bli markert: - Vi vet ikke helt hvordan enda, men noe skal vi får til, sier han og avslutter med at ingenting kan måle seg med lyden av et ekte orgel, tilpasset kirkerommet og med den utrolige klangen slike orgelpiper gir. - Vi vil arbeide hardt for å få det til!

Gi penger på Vipps 780139 eller kontonummer 4700 21 41716.

Der er også mulig å kjøpe gavebrev med ulike alternativ! LAST NED HER


 

Tilbake