Årets Fasteaksjon går også til innbyggere i Ukraina


Kirkens Nødhjelp utfører arbeid på vegne av kirkene i Norge og skal redde liv og kreve rettferdighet. Pengene som samles inn i fastetiden går til KN's arbeid over hele verden. Det betyr en mulighet til å raskt mobilisere når kriser oppstår, slik som man nå gjør for innbyggerne i Ukraina.

Bilde: Konfirmanter i Elverhøy kirke

Det er krig i Ukraina, hundretusener er på flukt og en alvorlig humanitær krise utvikler seg. Kirkens Nødhjelp med søsterorganisasjoner var raskt på plass med akutt nødhjelp som rent vann, mat, tepper og hygieneartikler til flyktningene.

Årets fasteaksjon går av stabelen 3 - 5 april, men innsamlingsarbeidet har allerede begynt i flere menigheter landet over. I Tromsø domkirke menighet setter man konfirmantene i sving med innsamling om formiddagen lørdag 2. april foran domkirka og i sentrum ellers. Elverhøy kirke inviterer til gudstjeneste 5. april.

Her kan du se noen konfirmanter i Elverhøy oppfordre til å gi til årets aksjon:

 

Ønsker du å bidra til årets Fasteaksjon? Bøssebærerne i Tromsø har i 2022 samlet inn 60.892 kroner. Det betyr at hver innbygger i kommunen har bidratt med kr 1 i gjennomsnitt. Dette betyr at Tromsø har gitt rent vann til 244 personer.

Se resultater fra alle menighetene i Tromsø her!

Hvor mye klarer vi å samle inn? Gi din donasjon her:

 

 

Tilbake