Slik har du ikke sett soknepresten før


Søndag 14 februar hadde vi fastelavnsgudstjeneste, og både sogneprest og trosopplærer hadde stor glede av en sending for store og små.

Fastelavn er et ord som stammer fra det nedertyske ordet for «kvelden før fasten». Til fastelavn knytter det seg mange, til dels eldgamle, skikker.(Wikipedia) I Norge har det blant annet vært vanlig med fastelavnsris, fastelavnsboller og karneval for å markere denne innledningen til fastetiden. 

- Vi hadde jo egentig sett at vi kunne invitert alle store og små inn i kirka denne søndagen, sier sogneprest Kjell Riise. - Men dessverre satte koronaen en stopper for dette. Vi kunne heldigvis strømme gudstjenesten digitalt, og er fornøyde med resultatet!

Litt karneval
Siden vi ikke kunne være sammen slik vi pleier, hadde trosopplærer Gry sendt ut invitasjon til en konkurranse der alle kunne lage sin egen maske, og sende resultatet inn på e-post eller sms. Premien er et fargeleggingshefte laget spesielt for anledningen: - Vi har begynt å få inn bidrag allerede. Det er kjempeflott å se hvor kreative ungene er, med fjær, glitter og fargelegging! Temaet er Noas Ark, og alle dyrene der. Det er fremdeles mulig å hive seg rundt og lage maske, påpeker hun. Her er mer informasjon og mal for maske. 

Sognepresten og trosopplæreren hadde en kort og stemingsfull gudstjeneste, blant annet med salmer tilpasset barn: - Vi sang Måne og sol, den er det sikkert flere som kjenner, sier Gry. - Og så en som jeg måtte øve på: Vi er barn av sol og skygge, avslutter hun.

Tilbake