Domkirka på lørdag: Domkafe med fredsduer for Ukraina


Domkafeen på lørdag byr ikke bare på kaffe og kake, men også en mulighet til å lage fredsduer av papir for små og store. Det vil i tillegg være en markering mot krigen i Ukraina i kirkeparken.

Bilde: f.v Ellen Norbakken, Gro Lillenes og Gry Dørnberg Olsen ønsker velkommen til domkafe.

Det er diakon Ellen Norbakken som forteller at domkafeen har åpent fra 13 til 15 denne lørdagen: - Vi åpner kirka en gang i måneden for de som har lyst til å stikke innom og ta seg en kopp kaffe og et kakestykke i byen uten at det koster mer enn et smil, sier hun.
- Kafeen er åpen for alle, men vi prøver å få til en eller flere aktiviteter for barn hver gang. Forrige gang lagde vi karnevalsmasker, nå skal vi lage fredsduer, med vinger i Ukrainas farger gult og blått. (Saken fortsetter under bildet)

Til stede hvis man trenger en prat
Det er flere fra kirkens stab, samt frivillige til stede i kirka denne lørdagen. - Vi er tilgjengelige for en prat for de som ønsker det, forteller Ellen. - Kirka er et godt sted å være, og omgivelsene inspirerer både til samtale og ro. Det er godt å få anledning til å være der for de som trenger oss.

Orgelkonsert fra kl 12
Det vil også bli litt musikk spilt av domkantor Hijoo Moon på lørdag.

- Hun kommer klokken 12 og spiller for oss, derfor åpner vi dørene allerede da, forteller Ellen. (Saken fortsetter under bildet)

- Det vil dessuten være en markering av Amnesty International mot krigen i Ukraina i kirkeparken mellom 13 og 14. De samler ukrainere, russere og andre som vil være med å si NEI til krigen i Ukraina og JA til å beskytte sivile mennesker. Les mer her.

 

Tilbake