Konsert, politikk og kontemplasjon - her er kirkens program på TIFF


Programmet inneholder åpen kirke hver dag, samt en samtale om kirke og politikk, Musica Paradiso med Loretta (lørdag 22. januar: Lenke til billetter i saken), samt Solkafé med allsang og godt gammeldags loddsalg med premier. Les mer:

Bilde: Samfunnsdebattant Asle Toje møter biskop Herborg Finnset og tidligere domprost Mats Hermansson til en samtale ledet av sjefredaktør Helge Nitteberg.

- Det er naturlig at kirka har åpen under Tromsø internasjonale filmfestival. Det sier sokneprest i Tromsø domkirke og primus motor i "Kirka på TIFF", Kjell Yngve Riise. 

"Kirka på TIFF" er et samarbeid mellom Tromsø domkirke, Tromsø kirkelige fellesråd og Nord-Hålogaland bispedømme - og kirkens bidrag i festivaluka. 

- Ikke bare kan man komme til kirka for å nyte en stille stund, be en bønn eller prate med prest eller diakon. Man kan også få gleden av å oppleve en samtale om kirke og politikk, sier Riise. - For et par år siden snakket vi om kirka og film. Den samtalen vi skal få oppleve denne gangen kan bli vel så interessant, om ikke mere, smiler han.

SE OG HØR SAMTALEN DIREKTE PÅ YOUTUBE 

 

Bilde: Sokneprest i Tromsø domkirke, Kjell Yngve Riise.

- Vi gleder oss i alle fall veldig! Fint blir det også å få by på konsert på lørdag, avslutter han. - "Loretta" er et av Tromsøs ferskeste jazzband og konserten en hyllest til konserter som møtested.

 

Her er en oversikt over aktivitetene i "Kirka på TIFF":

Åpen domkirke 18. – 22. januar
Domkirken er åpen og tilgjengelig for besøk og ev. samtaler kl. 12-18 tirsdag – fredag.

Lørdag: Solkafé med salg av lys og kaffe/solbærsaft/kaker, samt informasjon om misjonsprosjektene i Domkirken og Elverhøy. Arrangeres utendørs om nødvendig.

En samtale om kirke og politikk
Åpent møte i Tromsø domkirke torsdag 20. januar kl. 19. Gratis. Maks 200 til stede.
Har kirken noe å si i samfunnsspørsmål? Kirke og politikk er et stadig tilbakevendende tema. Det kan gjelde alt fra urfolksspørsmål til flyktningepolitikk, for å nevne noe.Etter Kirkemøtets vedtak om klimasaken i høst har noen tusen meldt seg ut av Den norske kirke. En av disse er samfunnsdebattant Asle Toje. Han møter biskop Herborg Finnset og den ikon-malende og tidligere domprost Mats Hermansson til en samtale ledet av sjefredaktør Helge Nitteberg.

Strømmes – sees på kirken.tromso.no.

Konsert med «Loretta» - Musica Paradiso
Tromsø domkirke lørdag 22. januar kl. 20. Kr. 250 (kr. 150 for stud. og pensjonister).
Billetter: https://tikfestival.ticketco.events/no/nb/e/loretta

Selv om Loretta er ett av Tromsøs ferskeste jazzband, består det av erfarne musikere: Stamen Stantchev (tangenter), Morten Boland Jørgensen (bass), Morten Braathen Thyholdt (trommer), Kristin Lindquist og Katrin Jensen (begge vokal). Låtene er i ulike sjangere, med mye soul og jazz – alle har vakre melodier, harmonier og tekster. Som Cinema Paradiso er en filmatisk hyllest til film som medium, er denne konserten en hyllest til konserter som møtested: Musica Paradioso!

Filmprisen Faith in Film
Faith in Film er navnet på en filmpris på TIFF som gis til en film som engasjerer og stimulerer til refleksjon, kritikk og ettertanke om religionens plass i menneskers liv og i samfunnet. Vinneren mottar en ikon som er malt av Karmel kloster i Tromsø. TIFF velger ut filmer fra sitt program, og juryen oppnevnes av Tromsø kirkeakademi, Norske kirkeakademier og KULT senter for kirke, kunst og kultur.

Årets jury består av Morten Kjerstad, Fartun Hussein og Ylva Liljeholm. De nominerte filmene er omtalt på tiff.no.

Kirken på TIFF arrangeres av Tromsø domkirke i samarbeid med fellesråd og bispedømmeråd. Konserten arrangeres av Tromsø kirkeakademi.

P.t. er antall publikum maks 200.

Tilbake