Vil du lære å synge?


Nå kan ungdom mellom 13 og 19 med en sangfulg i magen melde seg på kurs med profesjonelle instruktører. - Lover at vi skal ha det gøy, sier Wenche Maria Jentoft.

Korsommerskolen, som er et initiativ fra Tromsø domkirke og finner sted mellom 9 og 13 august, passer både for de som ikke har sunget før, pluss de som har litt sangerfaring.

- Det skal være gøy for alle, smiler instruktør Wenche, som har mangeårig erfaring med sang og kor.  - Utfordrende nok til at det passer for de som kan litt fra før, og for de som ønsker å prøve stemmen sin i korsammenheng for første gang.

Ber deltakere komme med ønsker
- Vi har ikke spikret repertoaret helt enda, men vi lover at det kommer til å være mye sangglede mellom notene, smiler medinstruktør og pianist Tore Nedgård. - Fra Sondre Justad, til John Lennon - fra kult til stemingsfullt og soul. Vi oppfordrer forresten deltakerne til å komme med ønsker, legger han til. - Kanskje noe man har øvd på, har veldig lyst til å synge eller noe man har laget selv. Vi er åpne og fleksible for innspill og gode ideer og legger til rette for det meste, smiler han.

(Saken fortsetter under bildet)Lærer mye på en uke
Tore og Wenche lover ikke at man vinner Idol etter en uke på korsommerskole, men påpeker at det likevel at det vil være en bratt og morsom læringskurve som uansett resulterer i økt sangglede og mye mestring:

- Først og fremst skal vi lære å synge sammen, sier Wenche. - Vi skal synge flerstemt og kanskje solo, vi skal lære om oppvarming og om stemmebruk. Vet man ikke om man er sopran, alt eller tenor, så finner vi ut av det også, sier Wenche. - Etter denne uka er jeg sikker på at det er mange som har opplevd stor mestring og glede i det å synge sammen og i det fellesskapet som ligger i musikk. Det er herlig å dele en slik opplevelse!

Inviteres til konsert i kirka
Koordinator og ansatt i Tromsø domkirke, Gry Dørnberg Olsen, håper på stor deltakelse og stemningsfull konsert i kirka etter endt uke: 

- Jeg håper de som har lyst til å prøve hvordan det er å synge i kor, ikke nøler med å melde seg på til denne uka. Det er en unik mulighet til å ha det gøy sammen med andre, lære noe nytt, og selvsagt tilbringe masse tid i de utrolig stemningsfulle omgivelsene som kirka legger til rette for, smiler hun. - Og konserten! Tenk å få synge for både familie, venner og ellers de som vi får plass til! Det tror jeg blir helt fantastisk. 

Øver hver dag
Deltakerne øver fra 11 til 16 hver dag, får både mat og pauser underveis, pluss en tur på bowlingen med innlagt pizza i løpet av uka, hvis det er mulig av smittevernhensyn. Og så blir det altså generalprøve og konsert siste dagen. Påmeldingsfristen er 1.august. - Men vi er ganske fleksible, avslutter Gry. - Så det er bare å melde sin interesse. Ta gjerne kontakt hvis du har spørsmål, oppfordrer hun.

Meld deg på her:

Påmelding Korsommerskole

 

Tilbake