17. juni 2019 Page Options
  • Internett
Kroken kirke Minimer

Vigslet 1.Pinsedag 2006
Kroken kirke består av to kirker, Krokenkirke og Døvekirken for det nordensfjelske.

Kroken kirke er i 1 etg og har plass til 600 mennesker, og består ellers av menighetsal, kjøkken og kirketorg. Det går en heis ned til grunnetg., som består av Døvekirken sitt kirkerom samt menighetssal og kjøkken. Vi har felles kontorlokaler.

Inngangspartiet er ned på kirkens sørvestside.

Kirken er basert på vinnerutkast i en begrenset arkitektkonkurranse som ble avholdt i 1997. Det enkle teglvolumet markeres i det store åpne landskapsrommet av klokketårnet som er plassert ved kirkens hovedinngang. Kirken inneholder kirkerom for både Kroken menighet og Nordenfjeldske døvemenighet. Naturmaterialer som tegl og tre preger både eksteriører og interiører. Kunstnerisk utsmykning av alterveggen utført av Tor Lindrupsen.