KORONASITUASJONEN, KIRKENE I TROMSØ OG LENKER TIL DIGITALE GUDSTJENESTER
Created by gudrun.hansen on 13.03.2020 12:04:21

Oppdatert informasjon fra kirkevergen  (per 22.01.2021)

Regjeringen har kommet med nye krav i forbindelse med korona-situasjonen. Disse nye kravene gjelder fra 19. januar til 1. februar.

Her er hvordan dette påvirker kirkene i Tromsø de kommende uker.

Gudstjenester

Vi gjennomfører ikke innendørs gudstjenester eller andakter i tiden 19.1.-1.2., men utendørs gudstjenester er mulig med inntil 200 deltakere.

Digitale gudstjenester

Flere menigheter vil jobbe med innspilling av digitale gudstjenester, andakter o.l. Følg med på menighetenes facebook-sider.

Lenke til strømmet gudstjeneste fra Tromsø domkirke 24. januar kl. 11.00: https://youtu.be/l8R6nKWTm8c

Dåp

Vi gjennomfører dåp med inntil 10 deltakere (pluss våre egne folk) til stede. Prest tar kontakt med dåpsfølgene. Vi vil også være fleksible med dåp på andre tidspunkter enn de oppsatte.

Vielser

Vi gjennomfører vielser som planlagt der brudeparene ønsker dette, med inntil 10 deltakere.

Barne- og ungdomsaktiviteter

Vi gjennomfører nå flere barne- og ungdomsaktiviteter, bl.a. korøvelser. Dette gjelder også konfirmantgrupper der det er mulig.

Ta kontakt med lokal menighet for å få vite mer.

Konfirmasjons-undervisning

Vi ønsker å gjennomføre konfirmasjonsundervisning, og forsøker å holde kontakt med konfirmantene enten digitalt eller pr. telefon.

Hjemmebesøk

Ulike typer hjemmebesøk vil bli gjennomført innenfor forsvarlige smittevernregler. Ta kontakt med din lokale menighet.

Diakonale tiltak

Vi gjennomfører nå noen diakonale tiltak, b.la. sjelesorg og samtaler 1:1 innenfor forsvarlige rammer. Grupper kan samles med inntil 10 personer.

Vi fortsetter med matutlevering fra kirkene i første omgang ut februar fra hhv. Domkirka, Kroken og Grønnåsen. Alle kundene oppfordres til å komme til kirken med munnbind.

Begravelser

Begravelser gjennomføres som tidligere med inntil 50 personer til stede (pluss våre egne folk og eventuelt eksterne sangere/musikere).

Åpen kirke

Noen av våre menigheter har «åpen kirke».

Åpen kirke gjennomføres f, eks. i Domkirken under TIFF (18.1.-24.1.) med  åpningstid kl. 12:00-18:00.

Administrasjonen i kirken i Tromsø

Vi ber om at alle som ønsker å få kontakt med oss, enten ringer på telefon 776 05 090, eller sender oss en mail på post@kirken.tromso.no.

• Alle som skal delta i en kirkelig handling, må registrere seg før de går inn i kirkerommet/seremonilokalet.
  • Føler du deg dårlig, ikke gå i kirka.
  • Bruk god såpevask eller antibakterielle midler.
  • Hold god avstand til andre og bruk gjerne munnbind.
  • Har du andre spørsmål, ring sentralbordet 776 05 090, man.-fre. kl. 9-14.

ULIK INFORMASJON (gjelder ved maksimalt 50 deltakere i seremonilokaltet/kirkerommet)

Her er de ulike kirker med antall til stede der det skal synges, dvs. holdes 2 meters avstand:

Kroken kirke

Tromsdalen kirke

Ullsfjord kirke, Sjursnes

Lakselvbukt kirke

Grønnåsen kirke

Elverhøy kirke

Domkirken

Sállirsalen

Kvaløy kirke

Hillesøy kirke

Mjelde kirke

Bentsjord kapell

Tromsø gravlunds kapell

Jøvik kapell

Vengsøy bedehus

Straumsbukta bedehus

Kommentar funksjonen er lukket av administrator.
Sorter med: